Flyttat till Nyköping

May 9th, 2016

Att flytta innebär ett stort skifte, speciellt om man ska flytta till en helt ny stad. Om man väljer eller behöver flytta till en ny stad, vill man så klart veta vilka fördelar som finns och vad man kan göra i sitt nya hem. Vi tänkte därför berätta om några positiva saker som tillkommer när man flyttar i Nyköping.

flyttar resa_144903349

Städhjälp

En härlig fördel med att flytta till en storstad, är utbudet av tjänster som dyker upp. En del kanske kommer från mindre orter där hjälp inte funnits till hands, eller så har man haft tjänsten tidigare och blivit bekvämt med hjälpen. I Nyköping finns det så klart tillgång till flera olika hemstädningsföretag där vissa tar så lite betalt såsom 10 kronor per kvadratmeter.

Man bestämmer själv hur ofta man vill ha städhjälp: allt från varje vecka till en gång i månaden. Dessutom till kommer det alltid garantier på utfört arbete och RUT-avdrag.

Gallerior

Det finns ingen brist på shoppingmöjligheter i staden som har flera gallerior utspritt både i centrum och i utkanten. Man hitta lokala småbutiker tillsammans med de stora kedjorna som finns överallt i Sverige. Och så klart får man även med känslan av Nyköping. Det finns även många second hand-butiker att besöka för den som gillar äldre ting eller som hellre shoppar på en smalare budget.

Historisk

Nyköping har en lång historia och mycket finns bevarat än i dag. Statliga museum har sedan 1 februari slopat inträdesavgiften, så man kan alltid uppleva historia utan att betala för det. Sedan finns det mindre museum och gårdar där man får en djupdykning in i olika perioder och samhällsklasser. Under sommaren brukar det finnas som störst utbud.