Turism i Södermaland

June 11th, 2014

Har du hamnat i Södermaland? Grattis! Det finns alltid något att se eller göra i den lilla storstad. 

Varför inte besöka Ericsbergs säteri i Katrineholm? Det restes på 1600-talet  och är byggt i holländsk barockstil. Den stora gården och all verksamhet runt omkring har de försökt att bevara och göra rättvisa. Det ligger alldeles vid Ericbergssjön och har en gång i tiden ägts av Gyllenstiernarna.

Vill man inte besöka slott finns det flera olika guidade turer att ta del av runt om i länet. Du kan besöka Femörefortet i Oxelösund. Det var en gång i tiden en topphemlig anläggning från kalla kriget som gömts i berget.

Är man i Nyköping kan man ta en guidad tur med ett turisttåg. Tåget tuffar genom Nyköpings centrala delar och berättar om stadens historia. Det är också ett bra sätt att spana ut vart man ska ta en fika eller äta middag lite senare.

För den med lite mer spring i benen finns det golfbanor på sommaren, hockeyrinkar på vintern. Du har också möjlighet att gå på olika dansställen. Nyköping har exempelvis flera dansställen vare sig du gillar salsa eller styrdans.

Södermaland har också ett stort jaktintresse. Du kan åka på Akra Gård och jaga kron- och dovvilt eller ringa Stenbro Bågskyttesällskap och be om några skyttelektioner med båge.